De biografie van

Paulien Weikamp

Paulien ( 29 juli 1975) groeide op in Dodewaard. Vlakbij de toen nog werkende kerncentrale, tussen de fruitbomen en achter de dijk. Ze speelde buiten, zorgde voor de kippen en de schapen. Ging met haar vader – die dierenarts was – de boer op en ondertussen fantaseerde ze.

In haar wereld konden de kippen praten en de schapen in de achtertuin van de familie Weikamp waren duidelijk van heel ander soort dan alle schapen in de rest van de wereld. Deze schapen begrepen je. Zoals ze fantaseerde over de dieren, zo fantaseerde ze ook verhalen bij de mensen die ze tegenkwam. Iedereen kon zo een hoofdpersoon worden in een nieuw verhaal van Paulien. Eerst tekende ze die verhalen, daarna maakte ze er met haar vrienden toneelstukken van en vervolgens besloot ze om ze maar eens op te schrijven. En voordat ze het wist kon ze daar niet meer mee stoppen.

Tussen het verhalen verzinnen door woonde Paulien een tijdje in Israël en India, studeerde ze psychologie en toen ze de smaak te pakken had van het schrijven volgde ze een aantal schrijfopleidingen. Paulien ontmoette de man van haar leven en kreeg samen met hem de leukste kinderen van de wereld en nu wonen ze met zijn viertjes in Driebergen, met hun zwarte hond en hun witte poes.

‘Vliegen’ is haar debuut.

Fotografie: Mirjam Verschoor